8.5.14

POLLASTRE AMB VERDURES SALTEJADES AL PESTO



Ingredients i elaboració per a 4 persones

1 albergínia mitjana .
4 cuixetes de pollastre .
1 carbassó mitjà .
4 carxofes .
1 manat d'espàrrecs verds .
1 manat d'alls tendres .
1 ceba de figueres .
1 porro tallat a rodanxes .
200 gr de patates baby cuites .
1 manat de fulles d'alfàbrega .
15 gr de pinyons .
50 gr de formatge parmesà de bona qualitat .
Oli d'oliva verge .
Sal , pebre .

Ajuntem tots els ingredients de la salsa pesto ( alfàbrega , pinyons , formatge parmesà , oli d'oliva , sal i pebre ) i triturem bé amb la batedora .
Posem la meitat d'aquesta salsa macerant amb el pollastre unes hores .
Impregnem d'oli i una mica de sal l'albergínia i el carbassó i posem al forn pre escalfat a 200 graus uns 15 o 20 minuts ( no ens ha de quedar totalment cuites )
Posem el pollastre escorregut en una cassola i ho daurem a foc suau tapat fins que estigui cuit .
Retirem i reservem .
Tallem la ceba en trossos mitjans i afegim a la mateixa cassola del pollastre . Deixem sofregir .
Afegim el porro i deixem ofegar 10 minuts més .
Tallem petits els alls tendres i afegim . Deixem 10 minuts més .
Quan comenci a agafar color afegim els espàrrecs trossejats sense les puntes i deixem 15 minuts .
Afegim les puntes .
Paral · lelament pelem i tallem les carxofes a grills i sofregim en oli molt calent uns 10 minuts .
Escorrem d'oli i reservem .
Tallem el carbassó i l'albergínia a daus mitjans i amb la carxofa afegim la resta de la verdura .
Incorporem el pollastre .
Tapem i deixem 5 minuts a foc lent .
Afegim l'altra meitat del pesto a la cassola amb el foc apagat i deixem reposar uns minuts abans de servir .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada