21.5.14

QUICHE A FUNGHI AMB BOTIFARRA NEGRA



Ingredients per a la massa
200 gr de farina .
Mitja culleradeta de cafè de sal .
100 gr de mantega tallada a quadradets .
1 ou gran.
Una mica de sucre .

Ingredients per al farciment
200 gr de xampinyons
20 gr de bolets variats deshidratades.
200 gr de crema de llet per cuinar .
150 gr de llet .
Formatge ratllat per gratinar .
3 ous grans .
1 botifarra negra de 200 gr .

elaboració

Per fer la massa posem en un bol la farina i anem incorporant la mantega a poc a poc treballant- amb la punta dels dits .
Incorporem l'ou i treballem la massa el just perquè formi una bola .
Deixem reposar uns 20 minuts a la nevera .
Traiem i estirem amb l'ajuda d'un corró treballant únicament en una sola direcció i col · loquem en un motlle ajustant a la seva forma .
Deixem reposar uns minuts i col · loquem al forn preescalfat a 180 graus uns 10 minuts
traiem i reservem .

Per al farciment rentem i tallem els xampinyons a 1/ 8 i sofregim en oli .
Quan estiguin ben cuits posem el vi de xerès , deixem reduir i traiem del foc . Reservem .
Posem els bolets deshidratats en la llet i la crema de llet i posem a foc lent sense que arribi a bullir .
Quan ens ha agafat tot el sabor i color dels bolets apartem i deixem refredar .
Batem els ous , la sal , incorporem a la barreja juntament els xampinyons reservats .
Posem aquesta barreja a l'interior de la massa trencada i posem al forn una mitja hora amb el forn a 180 graus .
Pelem la botifarra i esmicolem .
Quan comenci a coagular el farciment disposem bé per sobre .
Quan faltin 10 minuts posem el formatge ratllat i deixem gratinar .
Traiem deixem reposar una mica i servim .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada