15.5.14

SALMOREJO CORDOBÉS AMB GALETS FARCITS DE SALPICÓ DE MARISC I POP



Ingredients i elaboració

1 quilo de tomàquets carnosos i vermells de pera .
Vinagre .
Oli verge d'oliva .
1 o 2 grans d'all .
1 llesca de pa de motlle .
Sal .
1 pebrot verd italià.
1 pebrot vermell .
1 pota de pop cuita .
1 ceba petita dolça .
100 gr de gamba pelada congelada .
2 talls de pernil del país .
1 ou cuit .
Galets grans .

Primer fem el salmorejo .
Rentem bé els tomàquets , els tallem a quarts i els posem en un recipient amb la sal , el vinagre i l'all .
Triturem bé que ens quedi ben fi i colem pel xinès .
Tornem a passar la túrmix i afegim l'oli d'oliva en fil que munti la barreja .

Per al còctel piquem molt petit els 2 pebrots , la ceba , la pota de pop , el pernil i l'ou cuit .
Saltegem les gambes , escorrem , deixem refredar i ajuntem amb el còctel .
Posem oli verge , sal , pebre i vinagre al gust .
Bullim els galets tal com indica el fabricant .
Escorrem i posem amb aigua amb gel per aturar la cocció .
Els omplim .
Posem un galet al centre del plat i reguem amb salmorejo ben fred amb un cordó d'oli d'oliva verge extra i unes gotes de crema de vinagre balsàmic .
Servim fred .

1 comentari:

  1. Reconvertint el galets en una recepta d'estiu?... he he he. Molt bona idea!!!

    ResponElimina