7.5.14

VERDURES SALTEJADES AMB SALSADE TOMÀQUET I TZAIKIKI



Ingredients i elaboració

1 albergínia mitjana .
1 carbassó mitjà .
4 carxofes .
1 manat d'espàrrecs verds .
1 manat d'alls tendres .
1 ceba de figueres .
200 gr de patates baby cuites .
1/2 quilo de tomàquets madurs .
Sal , pebre , oli d'oliva .
Herbes tipus provençals , orenga , farigola ...

Ingredients i elaboració de la salsa tzaiziki

250 g de iogurt grec ( sense ensucrar )
2 grans d' all ben picats sense germen .
El suc de ¼ de llimona .
1 raig d'oli d'oliva verge extra .
Sal , pebre .

Ajuntem tots els ingredients i els batem bé.

Fem una salsa de tomàquet triturant .
Els colem pel xinès i sofregim amb la sal i el sucre .
Quan estigui sec afegim les herbes , barregem amb la salsa tzaikiki i reservem .

Impregnem d'oli i una mica de sal l'albergínia i el carbassó i posem al forn pre escalfat a 200 graus uns 15 o 20 minuts ( no ens ha de quedar totalment cuites )
Tallem la ceba en trossos mitjans i sofregim .
Tallem petits els alls tendres i afegim . Deixem 10 minuts més .
Quan comenci a agafar color afegim els espàrrecs trossejats sense les puntes i deixem 15 minuts .
Afegim les puntes .
Paral · lelament pelem i tallem les carxofes a grills i sofregim en oli uns 10 minuts .
Escorrem d'oli i reservem .
Tallem el carbassó i l'albergínia a daus mitjans i amb la carxofa i les patates cuites afegim la resta de la verdura .
Tapem i deixem 5 minuts a foc lent .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada