23.10.14

BROQUETES MAR I MUNTANYA DE GAMBES I MANDONGUILLES AMB SALSA NANTUA


Ingredients i elaboració per a 6 persones

300 gr de carn picada de vedella i porc.
1 carbassó petit.
1 ou.
Sal, pebre, farina, pa ratllat, oli d'oliva.
Una picada de 2 alls i julivert.
50 gr de camagrocs.
12 gambes.
1 pastanaga.
1 tros de porro.
1 ceba petita.
1 tros d'api.
1 rajolí de brandy.
1 cullerada petita de concentrat de tomàquet.
Mantega per donar lluentor.

Per les mandonguilles:
Barregem la carn picada, el carbassó ratllat amb pell, l'ou, la picada d'all i julivert, els bolets molt picats, sal, pebre i el pa ratllat necessari per a formar les boles.
Fem les boles que no siguin molt grans.
Enfarinem i fregim amb abundant oli d'oliva molt calent.
Reservem.

Per a fer la salsa:
Pelem les gambes.
Netegem els caps i les sofregim lentament, aixafant-les, en oli d'oliva per a que vagin traient el suc.
Afegim el porro, la ceba, la pastanaga i l'api tallats ben fins i sofregim 10 minuts a foc suau.
Afegim el concentrat de tomàquet.
Tirem aigua que ho cobreixi i deixem bullir 5 minuts.
Triturem bé amb la batedora i colem pel xino.
Posem a escalfar la salsa i afegim petits daus de mantega per a donar lluentor, afegim les mandonguilles reservades.
Deixem bullir uns 10 minuts a foc suau.
Saltem els xerris lleument  per a treure'ls la pell.
Enfilem 2 gambes en cada broqueta amb 1 xerri al mig de cada gamba.
Les fem a la planxa fins que estiguin cuites.
Posem 2 mandonguilles en cada broqueta i servim calentes amb una mica de salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada