23.10.14

CANELONS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB SALSA AURORA


Ingredients i elaboració per a 6 persones

20 plaques de canelons
Formatge ratllat per gratinar (parmesà, gruyere, emmental...)

Bullim els canelons tal i com indica el fabricant sense parar de remenar per a que no s'enganxin entre ells.
Treure i refredem amb aigua freda.
Posem en draps nets de cuina.
Farcim de la brandada de bacallà.
Posem en una safata al forn i cobrim amb salsa aurora.
Posem formatge ratllat i gratinem al gust. 

BRANDADA DE BACALLÀ
600 gr. De bacallà esqueixat al punt de sal.
1 all
300 ml d'oli d'oliva
1 fulla de llorer.
Sal
Pebre
150 ml de crema de llet.

Posem el bacallà amb aigua freda amb la fulla de llorer.
Posem la cassola al foc i quan comenci a bullir la retirem del foc i ho deixem tapat fins que es refredi.
Escórrer.
Escalfem l'oli i a l'altra casserola posem 100m d'aquest oli i posem l'all tallat a làmines fines.
Abans de que l'all agafi color tirem el bacallà i removem continuament amb una cullera de fusta i quan hagi absorbit tot l'oli triturem amb la túrmix.
Tornem a posar al foc i sense parar de remoure anem posant la resta de l'oli i la crema de llet (ambdós calents) i anem lligant com si fos una maionesa.

SALSA AURORA
1 litre de llet.
½ kilo de tomàquets madurs.
3 cullerades de farina, 2 nous de mantega, sal, pebre, oli d'oliva .

Ingredients i elaboració
Netegem els tomàquets, els tallem per la meitat, els triturem i colem pel xino.
Sofregim els alls tallats a làmines molt fines.
Afegim el tomàquet i deixem sofregir fins que ens quedi una salsa densa. Reservem.
Fem una beixamel desfent mantega en una mica d'oli.
Afegim farina.
Torrem una mica la farina fins que agafi una mica de color.
Afegim la llet a poc a poc sense parar de remoure fins que ens quedi una salsa fina.
Retirem del foc i barrejem amb la salsa de tomàquet.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada