17.10.14

MANDONGUILLES DE POLLASTRE DE CORRAL FARCIDES AMB FORMATGE CAMEMBERT AMB BOLETS / CROQUETES DE BOLETS DE TEMPORADA




Ingredients i elaboració de les mandonguilles de pollastre

500 gr de carn picada de pollastre de corral .
Sésam torrat.
Picada d'all i julivert.
1 ou.
200 gr de bolets frescos de temporada
10 gr de bolets deshidratats.
Una ceba grand de Figueres.
½ litre de brou de pollastre.
Sal , pebre, oli d'oliva.
Molla de pa amb llet.
Formatge Camembert.

Barrejem la carn picada amb el sésam torrat, sal, pebre, l'ou, la miga de pa de motlle i la picada d'all i julivert.
Fem les boles farcint-les amb un tros de formatge, les enfarinem i les daurem lleugerament en una mica d'oli ben calent.
Traiem i reservem.
En el mateix oli sofregim la ceba lentament fins que ens quedi un color confitat.
Afegim els bolets frescos i ofeguem fins que perdi l'aigua.
Posem a escalfar el brou amb els bolets secs i afegim al sofregit.
Posem les mandonguilles i deixem coure uns 15 minuts.
Afegim una cullerada de sésam torrat.
Deixem reposar abans de servir.



Ingredients i elaboració de les croquetes de bolets

½ litre de llet.
200 gr de bolets de temporada. 
1 ceba de Figueres ben picada.
50 gr de bolets deshidratats (moixernons, ceps, variades...)
2 nous de mantega, 3 cullerades colmades de farina.
Farina, ou batut, pa ratllat (per arrebossar les croquetes)

Netegem els bolets deshidratats i les afegim ràpidament a la llet escalfada però sense que arribi a bullir. 
Salem.
Sofregim la ceba lentament fins que quedi confitada.
Afegim els bolets frescos nets i trossejats i continuem sofregint.
Quan el sofregit estigui sec, aboquem un raig de vi blanc i deixem reduir.
Afegim la mantega, la deixem fondre i afegim la farina.
Sofregim bé.
Aboquem a poc a poc la llet calenta amb els bolets.
Removem bé fins que se separi la massa de les parets de la casserola .
Possem en un recipient i tapem amb film fent contacte amb la massa per a no fer crosta.
Guardem unes hores a la nevera.
Traiem la massa i formem croquetes de la mida que més ens agradi.
Arrebossem amb farina, ou batut i pa ratllat; fregim en abundant oli calent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada