19.11.14

ARRÒS AMB BACALLÀ, FAVES I BOLETS



Ingredients i elaboració per a 6 persones

600 gr d'arròs bomba.
1 tros de bacallà per persona, de la part estreta uns 100 gr.
1 pebrot verd italià tallat a trossos petits.
2 patates vermelles trencades.
4 grans d'all picats.
4 tomàquets canaris picats.
400 gr da faves tendres.
250 gr de bolets frescos de temporada.
Pebre vermell al gust.
Una mica de julivert.
Unes molles de bacallà salades.
Una mica de vi blanc.
2 nyores.
Una mica de safrà.

Coure una mica el peix de sopa lleument en una mica d'oli.
Afegir 2 litres d'aigua i deixar bullir suaument 25 minuts. Colar i reservar. 
Dessalar el bacallà 2 dies canviant 2 cops l'aigua (ha de quedar amb un punt salat)
El fregim i reservem.
En una mica d'oli sofregir el pebrot i les patates.
Afegir la nyora amb una mica de pebre vermell i el vi blanc.
Quan evapori l'alcohol afegir el tomàquet.
Deixar cuinar fins que el sofregit hagi perdut la seva aigua de vegetació i quedi sec.
Afegim les faves i els bolets.
Deixem cuinar lentament 10 minuts.
Afegir l'arròs i remoure. 
Quan evapori el vi afegir el fumet bullint (3 parts de fumet per 1 d'arròs).
Deixa bullir a foc suau 10 minuts.
A mitja cocció disposem el bacallà ben disposat.
Quan faltin 2 minuts incorporarem una picada d'all i julivert amb els 2 grans d'all que queden.
Retirem del foc amb l'arròs mig cru i una mica caldós.
Deixar reposar 10 minuts i servir. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada