19.11.14

ARRÒS CALDÓS D'ESCAMARLANS I SÍPIA


Ingredients i elaboració per a 4 persones

1 sípia gran i neta tallada a trossos mitjans.
8 escamarlans mitjans.
Un bon brou de peix de calder.
300 gr de arròs bomba.
3 tomàquets ben vermells i carnossos.
1 pebrot vermell i 2 culleradetes de carn de nyores.
1 grapat de mongeta tendra rodona i picada d'all i julivert.
Oli d'oliva, sal i una mica de safrà.

Tallem els escamarlans per la meitat i al llarg.
Sofregim en oli amb el foc fort, volta i volta.
Els traiem i al mateix oli sofregim el pebrot tallat a quadradets.
Deixem sofregir un parell de minut fins que sigui tou i afegim els tomàquets frescos que haurem ratllat prèviament i els deixem al foc fins que quedi sec. 
Afegim la carn de nyora i una mica de picada d'all i julivert.
Afegim l'arròs i les mongetes tendres i removem perquè s'impregni bé del sofregit.
Afegim la sípia i removem amb el foc suau que vagi traient el seu suc.
Afegim el brou de peix ja calent (4 cops la quantitat d'arròs que posem)
Ho deixem coure uns 12 minuts a foc mig i després ho traiem del foc i deixem reposar 10 minuts més.
Afegir els escamarlans a mitja cocció i la resta de picada d'all i julivert amb el safrà quan faltin 2 minuts per apagar el foc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada