13.11.14

CARBASSONS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ


Ingredients i elaboració per a 6 persones

3 carbassons grans.
Sal, pebre, oli d'oliva, 1 mica de sucre i orenga.
1 patata.
Formatge gruyere ratllat..
½ kilo de tomàquet pera.
1 ceba.

Netegem els carbassons amb pell i els posem amb sal i oli.
Netegem la patata també i posem al forn preescalfat a 200º fins que estigui cuita.
Posem els carbassons al forn uns 20 minuts fins que quedin semi-cuits.
Partim per la meitat al llarg i buidem de carn per a poder farcir-los.
Salpebrem l'interior dels carbassons.
Barregem la patata cuita i la polpa del carbassó amb la brandada.
Farcim.
Posar el formatge ratllat gruyere i gratinem al gust.
Servim calent amb una salsa de tomàquet calent al fons del plat que haurem fet abans.

Per a la salsa de tomàquet, triturem els tomàquets i els colem pel xino.
Sofregim la ceba.
Quan estigui tova, afegim el tomàquet amb una mica de sucre, sal i orenga. 
Deixem reduïr i espessar.


BRANDADA DE BACALLÀ

Ingredients i elaboració

500 gr. de bacallà esqueixat,1 all, 300 ml. d'oli d'oliva, 1 fulla de llorer.
Sal, pebre, 150 ml. de crema de llet.

Posem el bacallà en aigua freda amb la fulla de llorer.
Posem al foc i quan arrenqui a bullir retirem del foc i deixem tapat fins que es refredi.
Escorrem.
Escalfem l'oli i en una altra cassola separem 100 ml. i posem l'all tallat a làmines.
Abans de que agafi color l'all, tirem el bacallà, removem continuament i amb una cullera de fusta i quan hagi absorbit tot l'oli triturem amb la batedora.
Tornem a posar al foc i sense parar de remoure anem afegint la resta de l'oli i la crema de llet (ambdós calents) i l'anem lligant com si fos una maionesa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada