20.11.14

CHOUX FARCITS DE CREMA CITRONELLA


Ingredients i elaboració per a la pasta choux

250 ml d'aigua.
100 gr de mantega pomada.
150 gr de farina tamisada.
4 ous.
1 mica de sal.

Posem en un cassó l'aigua amb la mantega i la sal i la fem bullir.
Quan l'aigua comenci a bullir i s'hagi fos la mantega, posem de cop la farina.
Removem amb el foc baix 5 minuts per a que cogui bé la farina.
Deixem refredar 10 minuts i incorporem els ous d'1 en 1 sense parar de remoure.
És important no posar el següent ou fins que el 1er no estigui ben integrat a la massa.
Ens ha de quedar una massa espessa. 
Emplenem una màniga pastissera amb la massa i fem muntets del tamany d'1 nou en una safata de forn amb paper sulfurat.
Amb el forn preescalfat a 210º, fornegem de 15 a 20 minuts.
No obrir el forn en cap moment i un cop estiguin fets, apagar el forn i deixar els profiteroles a dins 10 minuts més.
.
Farcit de crema citronella
2 llimones, 15 gr de mantega, 40 gr de maizena, 150 gr de llet condensada, 150 cl d'aigua, 2 rovells d'ou.

Es netegen les llimones.
Les rentem i ratllem la pell.
També traiem el suc i reservem.
Separem els rovells de les clares.
Batem els rovells.
Diluïm  la maizena amb una mica de llet.
Posem en un cassó la llet condensada, l'aigua, la mantega, el suc i la ratlladura de llimona.
Escalfem i quan bulli, afegim la maizena dissolta amb la llet sense parar de batre amb les varetes.
Traiem del foc i sense deixar de batre afegim els rovells batuts.
Traiem i deixem refredar abans de farcir els bunyols.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada