26.11.14

GRATIN DE PATATES I CARN A LA BOLONYESA

  
Ingredients i elaboració

8 patates medianes “mona lisa”
½ Kg de salsa de carn a la bolonyesa.
400 ml de crema de llet per a cuinar.
Sal.
Pebre.

Pelem i netegem les patates senceres.
Les tallem a rodanxes molt fines.
Posem en una safata apta pel forn nata per tota la superfície i els cantons.
Anem posant les rodancxes de patates fent capes.
Posem la salsa de carn bolonyesa entre les capes de les patates.
S'ha de posar sal entre capa i capa posem sal, pebre, nata líquida i apretem.
Posem al forn preescalfat a 190º uns 50 minuts fins que la patata quedi cuita.
Els últims 15 minuts podem gratinar amb una mica de formatge emmental, gruyere o parmesà. 

Ingredients i elaboració de la salsa bolonyesa

200 gr de carn de vedella i porc barrejada.
1 ceba tallada molt petita.
1 pastanaga ratllada.
5 tomàquets ratllats.
Un rajolí de vi blanc.

Per a la salsa bolonyesa sofregir la ceba 10 minuts.
Quan comenci a agafar color afegim la pastanada ratllada i deixem 10 minuts més.
Afegim la carn i sifregim sense parar de remoure.
Afegim una mica de vi blanc i deixem que redueixi.
Afegim el tomàquet fresc ratllat o triturat i deixem que evapori l'aigua que conté.
Afegim orenga al gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada