4.11.14

LLUÇ AMB PEBRE VERMELL I PATATES TRINXADES


(Per a 4 persones)
INGREDIENTS
  • 1 lluç de 1,500-1,700 kg
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de sal
  • 4 grans d'all
  • 750gr de patates
  • una llauna de pebrots rostits
  • 100 gr d'olives d'Aragó negres i sense pinyol
  • un grapat d'alfàbrega i julivert
  • sal, pebre
  • oli d'oliva
  • 1/2 llimona exprimida
PREPARACIÓ
  • Treure l'espina central i la pell al lluç, deixant els dos lloms.
  • Preescalfar el forn a 200º.
  • Pelar les patates, tallar-les i bullir-les amb aigua amb sal fins que estiguin toves (uns 15 minuts).
  • Barrejar el pebre vermell amb la sal i escampar la barreja pels lloms del lloç.
  • Posar una mica d'oli en una paella i marcar els lloms un minut per cada costat.
  • Posar el lluç en una font, posar un rajolí d'oli d'oliva i els grans d'all sense pelar. Fornejar 10 minuts.
  • Treure del forn, tapar amb papel d'al·lumini i deixar reposar 5 minuts.
  • Escorrer les patates un cop cuites i saltar en una paella. Xafar lleugerament amb una forquilla, afegir la llimona, els pebrots, les olives i l'alfàbrega.
  • Esmicolar el lluç amb julivert i servir amb les patates.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada