19.11.14

MANDONGUILLES DE GAMBES I RAP


Ingredients i elaboració per a 6 persones

1 kilo de gambons pelats congelats.
10 gambes llagostineres.
2 cues petites de rap.
200 gr de peix de sopa.
Un parell de musclos per persona.
4 llesques de molles de pa de motlle remullada en llet.
1 ou.
3 grans d'all.
1 ceba de Figueres.
3 tomàquets madurs triturats i colats.
Un rajolí de vi blanc.
Un rajolí de cognac.
1 bitxo.
Sal, oli d'oliva, pebre, farina, 2 cullerades de pa ratllat.
Julivert picat.

Tallem les gambes congelades i pelades i la carn del rap a ganivet fins que quedin trossos molt petits.
Reservem.
Els caps i les pells del peix de sopa, les sofregim amb oli.
Piquem amb una ma de morter.
Afegim un rajolí d'Armagnac.
Deixem reduir i posem mig litre d'aigua.
Deixem bullir a foc lent mitja hora.
Colem i reservem.
Posem la molla de pa amb la llet.
Juntem amb les gambes i el rap, afegim el pa ratllat.
Tallem molt finet els dos grans d'all i el julivert i afegim a la barreja anterior.
Rectifiquem de sal i pebre.
Fem boles, enfarinem i fregim lleument por totes bandes. Reservem.
Per a fer la sala, tallem molt fina la ceba i l'all tallat a làmines molt fines.
Sofregim.
Afegim el vi blanc i deixem reduir.
Afegim el tomàquet triturat i deixem coure fins que quedi sec. 
Afegim el brou de peix i marisc reservat i deixem coure a foc lent, que vagi agafant cos, durant una mitja hora.
Afegim les mandonguilles i deixem coure lentament 15 minuts.
Paral·lelament couem els musclos al vapor.
Traeim la closca i els afegim a l'últim moment a la cassola.
Deixem reposar abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada