5.11.14

OUS FARCITS AMB ESPÀRRECS I GAMBES GRATINATS AMB SALSA TÀRTARA


Ingredients i elaboració per a 6 persones

9 ous grans.
1 manat gran d'espàrrecs verds.
200 gr de gambes petites pelades.
½ kilo de tomàquets de pera.
Oli d'oliva, sal, pebre, 1 mica de sucre.
1 ceba.
Orenga.

Bullim els ous a partir d'aigua freda amb sal i vinagre. 10 minuts des de que comenci a bullir.
Escorrem i refredem amb aigua freda.
Pelem i partim per la meitat.
Traiem el rovell i posem en un bol.
Tallem molt petits els espàrrecs.
Sofregim fins que estiguin cuits i afegim les gambes.
Deixem coure fins que quedi un sofregit sec.
Barregem amb els rovells i una mica de salsa tàrtara per lligar el farciment.
Farcim els ous i el napem de salsa.
Gratinem al gust.
Servim calent amb un fondo de salsa de tomàquet.

Per a la salsa de tomàquet, triturem els tomàquets i els colem per un xino.
Sofregim la ceba.
Quan estigui tova, afegim el tomàquet amb una mica de sucre, sal i orenga al gust.
Deixem fins que redueixi i quedi espès.

Ingredients i elaboració de la salsa tàrtara

1 ou mitjà, oli de girasol, suc de ½ llimona.
1 cullerada sopera de tàperes molt picades.
1 cullerada sopera de cogombrets molt picats.
1 ceba blanca petita molt picada.

Fem una maionesa batent l'ou amb sal, el suc de llimona i afegint l'oli a poc a poc fins que es munti.
Ha de quedar espès.
Afegim la resta d'ingredients picats molt fins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada