5.11.14

POLLASTRE AMB SALSA TERIYAKI I ARRÒS BASMATI


Ingredients i elaboració per a 4 persones

4 pits de pollastre dessosades i netes de grasa.
1 ceba gran. 
200 ml de salsa de soia japonesa.
100 ml de mirin.
100 ml de sake per a cuinar.
100 gr de sucre blanc.
2 cullerades de sucre morè 
1 tros de gingebre fresc ratllat.
250 gr d'arròs basmati.
La ratlladura fina de 2 limes.
Comí, estragó, sal i pebre.
Oli d'oliva.


En una cassola, posem la soia, el mirin, el sake, els 2 sucres i el gingebre.
Fem bullir 5 minuts.
Rservem.
Tallem a daus els pits de pollastre.
Tallem a juliana la ceba.
En una paella o wok molt calent amb una mica d'oli, posem el pollastre i la ceba.
Deixem coure uns 5 minuts.
Afegim la salsa teriyaki.
Deixem coure a foc suau uns 15 minuts fins que la salsa redueixi.

Per l'arròs, el couem amb el doble d'aigua bullint que d'arròs amb sal. 
Deixem 12 minuts a foc suau.
Apaguem i deixem reposar 10 minuts.
Afegim una mica d'oli d'oliva, la ratlladira de les limes i les espècies al gust.

Servim el pollastre calent amb una mica d'arròs també calent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada