20.11.14

ROMESCADA DE RAP AMB CARXOFES I ALLS TENDRES

  
Ingredients i elaboració per a 4 persones

4 rodanxes de rap grans.
4 carxofes.
1 grapat d'ametlles crues i avellanes torrades.
2 cebes de Figueres tallades petites.
1 manat d'alls tendres.
Sal, pebre, oli d'oliva.
4 nyores.
1 cullerada de concentrat de tomàquet.
200 gr de peix per a fer fumet.
1 cullerada de postre de pebre vermell.
Un rajolí de vi blanc.

Fem el fumet sofregint el peix i el triturem.
Posem el pebre vermell i el vi blanc i deixem reduir.
Afegim un litre d'aigua, les nyores sense pinyols, les avellanes, les ametlles i els grans d'all partits per la meitat; deixem bullir 20 minuts tapat.
Retirem el cap del rap.
Triturem bé amb la túrmix i colem.
En una altra cassola sofregim el rap enfarinat pels 2 costats, traiem i reservem. 
Al mateix oli sofregim la ceba. 
Netegem els alls tendres i els afegim tallats en bastonets d'uns 3 cm.
Afegim els tomàquets triturats i colats.
Afegim les carxofes i tapem, per a que es vagin couent amb una mica de fumet.
Quan el sofregit estigui sec, posem el concentrat de tomàquet i el brou.
Rectifiquem de sal i pebre.
Posem el rap i deixem que bulli 3 minuts lentament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada