28.11.14

VERDURES SALTADES AMB SALSA TZATZIKI I TOMÀQUET



Ingredients i elaboració

1 albergínia mitjana.
1 carbassó mitjà.
4 carxofes.
1 manat d'espàrrecs verds.
1 manat d'alls tendres.
1 ceba de Figueres.
200 gr de patates baby cuites.
1/2 kilo de tomàquets madurs.
Sal, pebre, oli d'oliva.
Herbes: provençals, orenga, farigola…

Ingredients i elaboració de la salsa tzaiziki

250 gr de iogurt grec (sense ensucrar)
2 grans d'all ben picats sense germen.
El suc de ¼ de llimona.
1 rajolí d'oli d'oliva verge extra.
Sal, pebre.

Barregem tots els ingredients i els batem be.

Fem una salsa de tomàquet triturant-los.
Els colem pel xino i sofregim amb la sal i el sucre.
Quan estigui sec afegim les herbes, barregem amb la salsa tzatziki i reservem.

Impregnem d'oli i una mica de sal l'albergínia i el carbassó i posem al forn preescalfat a 200º uns 15 o 20 minuts (no ens han de quedar totalment cuites).
Tallem la ceba a trossos mitjans i sofregim.
Tallem petits els alls tendres i afegim. Deixem 10 minuts més.
Quan comenci a agafar color afegim els espàrrecs trossejats sense les puntes i deixem 15 minuts.
Afegim les puntes. 
Paral·lelament pelem i tallem les carxofes a quarts i sofregim en oli uns 10 minuts.
Escorrem l'oli sobrant i reservem.
Tallem el carbassó i l'albergínia a daus mitjans i junt la carxofa i les patates cuites afegim a la resta de verdures.
Tapem i deixem 5 minuts a foc lent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada