1.12.14

MOUSAKA GRATINADA AMB BRANDADA DE BACALLÀ



Ingredients i elaboració

3 albergínies mitjanes
3 patates mitjanes.
½ kg de carn picada de vedella.
Sal /pebre/orenga/farigola/un rajolí de vi negre/500 gr de tomàquet triturat.
2 cebes mitjanes de Figueres /3 gran d'all.
Formatge parmesà ratllat.

Tallem les albergínies i les patates a rodanxes fines i fornegem al forn preescalfat a 250º uns 10 minuts i reservem.
Ofeguem la ceba tallada a rodanxes fines amb l'all picat uns 2 minuts.
Afegim la carn, el tomàquet, les herbes, el vi negre i deixem coure una mitja hora fins que el sofregit hagi absorbit tot l'aigua.
Posem en una safata de forn una capa de patates i albergínies i posem a sobre la meitat de la carn.
Posem una altra capa d'albergínies amb la resta de la carn.
Posem al forn preescalfat a 200º uns 30 minuts.
Posem la brandada de bacallà que cobreixi tota la safata.
Posem el parmesà i deixem al forn 10 minuts, perquè agafi una mica de color.
Deixem reposar abans de servir.


BRANDADA DE BACALLÀ

Ingredients i elaboració

300 gr. de bacallà de la part gruixuda al punt de sal.
2 alls, 150 ml. d'oli d'oliva, 1 fulla de llorer.
Sal, pebre, 150 ml. de crema de llet.

Posem el bacallà en aigua freda amb la fulla de llorer.
Posem al foc i quan comenci a bullir retirem del foc i deixem tapat fins que es refredi.
Escorrem, traiem la pell negra, esqueixem traient totes les espines.
Escalfem l'oli i en altra cassola posem 1/3 d'aquest oli i posem l'all tallat a làmines fines.
Abans de que agafi color l'all, posem tot el bacallà, removem continuament amb una cullera de fusta i quan hagi absorbit tot l'oli triturem amb la batedora fora del foc.
Tornem a posar al foc i sense parar de remoure anem posant la resta d'oli i la crema de llet (ambdós tèbis) i anem lligant amb la batedora con si fos una maionesa. 
Rectifiquem de sal i pebre si fes falta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada