12.12.14

PA RÚSTIC



INGREDIENTS

(per 2 pans de 500 g aprox o 1 pa d’1 kg)
500 g de farina de força de blat
200 g de farina de sègol
25 g de llevat premsat
500 ml d’aigua tèbia
15 g de sal

ELABORACIÓ:

1. Poseu la farina de sègol en un bol. Desfeu el llevat en aigua tèbia i afegiu-ho a la farina. Barrejeu bé i deixeu reposar aproximadament 1 hora.

2. Passat aquest temps, afegiu la farina de blat i la sal progressivament. Pasteu sobre una superfície enfarinada durant una estona (15minuts) fins a assolir una massa uniforme.

3. Deixeu reposar 60-90 minuts fins doblar el volum.

4. Dividiu la massa en dos, doneu forma al pa i deixeu reposar uns 15 minuts abans d’enfornar.

5. Preescalfeu el forn a 190ºC. Enfarineu els pans amb farina de sègol i feu un parell de talls.

6. Coeu els pans a 190ºC durant 10-15 minuts, després baixeu el forn a 180ºC i coeu 30-40 minuts més (depenent de la mida del pa)

7. Traieu del forn i deixeu refredar sobre una reixeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada