19.12.14

PATE DE CARBASSA




INGREDIENTS
250 g de carabassa
100 g d’anacards
1 c.p. de sàlvia
2 c.p. d’oli d’oliva
1 c.s de vermut
20 g de formatge blau
1 mica de bitxo
sal i pebre

ELABORACIÓ:

1. Tallem la carabassa per la meitat o a quarts i la coem al forn durant 20 minuts. Un cop
cuita serà més fàcil treure la pell.
2. Col·loquem la carabassa i la resta d’ingredients en un vas de batedora i ho batem tot
fins aconseguir una consistència cremosa.
3. Servim amb pa torrat.

PROPIETATS:

La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calories i hidrats de carboni i molta fibra.
Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en
potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotens –
responsables del seu color taronja— i diversos àcids, com el linoleic, l’aspàrtic, l’oleic i el
palmític i alguns aminoàcids.
La carabassa és bona per a l’aparell digestiu: protegeix l’estómac de l’acidesa i a la gastritis i
millora la visió, els cabells, les ungles, la pell, les mucoses, els ossos i les dents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada