19.12.14

PATE DE REMOLATXA




INGREDIENTS

1 remolatxa bullida
1 c.p. de ratlladura de llimona
3 c.p. de tahini o crema de cacahuet
sal

ELABORACIÓ:

1. Trossegem la remolatxa i la bullim durant 10 minuts amb un fons d’aigua i una mica de
sal
2. Fem un puré amb la batedora afegint la resta d’ingredients i una mica d’aigua de la
cocció, fins aconseguir una consistència cremosa.

PROPIETATS:

La remolatxa és molt rica en sucres, però tot i així el valor calòric és moderat (30 Kcal per 100
g de porció comestible), perquè l’assimilació és més lenta gràcies a la fibra, les vitamines i els
minerals de l’hortalissa, entre els quals destaquen els continguts en: vitamina B1, B2, B3, B6 i
especialment la B9. Totes tenen un paper molt important en l’assimilació dels hidrats de
carboni per part del sistema nerviós.
En relació amb els minerals és rica en iode, ferro, potassi i silici.
Conté antioxidants molt potents que ens ajuden a prevenir l’envelliment, el risc cardiovascular i
les malalties degeneratives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada