12.12.14

PIZZA DE TEMPORADA



INGREDIENTS

(per a 3 pizzes)
520 g de farina de força blanca
15 g de llevat (millor fresc)
10 g de sal
3 cullerades d’oli d’oliva
aigua tèbia

Cobertura
Salsa de tomàquet
100 g de mozzarela
Verdures de temporada

ELABORACIÓ:

1. Desfeu el llevat en aigua tèbia dins d’un bol gran.
Aneu incorporant poc a poc la farina i barrejeu durant dos o tres minuts. Afegiu la sal.
Podeu barrejar-ho amb la mà o amb l’ajuda d’una cullera. Ha de quedar una massa que no s’enganxi a les mans. Si heu posat massa aigua es pot rectificar posant més farina.

2. Pasteu la massa sobre el marbre durant 15-20 minuts. Enfarineu una mica el marbre i feu una bola. Deixeu-la reposar uns 70 minuts en un bol enfarinat fins que dobli el seu volum.

3. Enfarineu una mica el marbre. Poseu-hi la massa. Partiu-la en tres trossos i feu tres boles fent servir el mètode de doblegar. Deixeu-la reposar 10 minuts

4. Esteneu al marbre cada bola, apretant-la amb la mà o el corró, des del centre cap als costats. Gireu-la i torneu-la a estendre, fent una forma rodona i plana.

5. Poseu la base sobre una placa de forn enfarinada o sobre un paper de forn. Cobriu-la amb la salsa i la resta dels ingredients. Enforneu. Cuinem a 200ºC durant 12 minuts, i llestos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada