22.1.15

ALBERGÍNIES FARCIDES DE CALAMARS, MUSCLOS I GAMBES




 Ingredients i elaboració per a 4 persones

 2 albergínies mitjanes.
4 tomàquets canaris ben vermells.
2 cebes grans
1 pebrot vermell
1 carbassó
3 grans d'all
250 gr de calamars
1 kg de musclos
12 gambes
Oli d'oliva i sal.

Netegem les albergínies, traiem l'apèndix i tallem per la meitat al llarg.
Fem dues creus i posem en una safata de forn amb oli, fiquem les albergínies amb la carn cap avall uns minuts per a que absorbin l'oli.
Donem la volta i posem al forn preescalfat a 190º uns 25 minuts.
Sofregim la ceba tallada a quadradets.
Deixem uns minuts e incorporem el pebrot vermell tallat també a quadradets.
Quan estigui tot una mica tou, afegim els alls tallats a làmines.
Afegim el carbassó tallat petit.
Quan estigui ben sofregit afegim els calamars i el vi blanc.
Triturem o ratllem els tomàquets i afegim al sofregit. Deixem fins que el sofregit estigui ben sec.
Farcim les albergínies i reservem.
Couem els musclos al vapor. Traiem les closques.
Pelem les gambes, traiem el budell central i partim per la meitat al llarg.
Escalfem les albergínies al forn.
Posem a sobre de cada albergínia farcida musclos i gambes, deixem 5 minuts més que es cuini la gamba.
Servim immediatament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada