21.1.15

ARRÒS CREMÓS DE CARXOFES, ALLS TENDRES I ESPÀRRECS SILVESTRES



Ingredients i elaboració per a 6 persones

½ kilo d'arrÒs rodó
2 cebes de Figueres
6 carxofes
1 manat d'espàrrecs silvestres
1 manat d'alls tendres
Sal, pebre, oli d'oliva, una nou de margarina, un rajolí de vi blanc, una mica de parmesà ratllat.


Pelem les carxofes deixant-les el cor i les posem directament en aigua freda per a que no s'oxidin.
Les posem a coure a partir d'aigua freda fins que estiguin al dente. Reservem amb l'aigua.
Sofregim la ceba tallada ben petita fins que quedi confitada.
Afegim els alls tendres i els espàrrecs tallats a bastonets i sofregim tapat, lentament.
Afegim l'arròs i sofregim una mica. Mullem amb el vi blanc.
Anem afegint a poc a poc el brou de les carxofes i quan es vagi secant anem afegint més brou. En total, ha d'estar uns 20 minuts.
Al final de la cocció, posem les carxofes cuites tallades.
A l'últim moment afegim la mantega fora del foc i una mica de formatge parmesà per a lligar l'arròs.
Decorem amb un cruixent de parmesà que haurem fet abans al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada