21.1.15

EMPANADA GALEGA DE MUSCLOS I ESCOPINYES



Ingredients i elaboració de la massa

500 gr de farina.
1 culleradeta de café de sal.
5 gr de llevat liofilitzat o 15 gr de fresca.
175 cl de vi blanc.
100 cl. d'oli d'oliva que ens quedi del sofregit.
1 ou batut.

Per a fer la massa juntem els ingredients secs i afegim els líquids tebis i removem be fins que se'ns formi una bola compacta i seca.
Deixem reposar en un bol tapat amb un drap humit.

Ingredients i elaboració del farcit

3 grans d'all.
2 cebes.
½ pebrot vermell.
½ pebrot verd.
1/2 kilo de tomàquet madur.
2 llaunes d'escopinyes grans.
1 kg de musclos fets al vapor.
½ got d'oli d'oliva.
1 cullerada de postre de pebre vermell dolç (de bona qualitat).

Sofregim els alls tallats a làmines molt fines.
Abans de que comencin a agafar color afegim la ceba tallada a "juliana" molt petita i deixem sofregir a foc mig.
Quan s'ablandi afegim els 2 pebrots tallats a quadradets-
Qua estigui tot ben sofregit afegim el pebre vermell i retirem del foc.
Colem l'oli, que afegirem a la massa.
Agafem una mica d'oli i afegim el tomàquet triturat.
Deixem sofregir fins que s'hagi consumit tota l'aigua.
Apartem del foc i juntem amb les verdures escorregudes i els musclos i escopinyes, també escorreguts i nets.

Dividim la massa en 2 parts.
Pastem la primera i posem en un motlle.
Posem el farcit i distribuïm be per tota la massa. 
Pastem l'altra bola de massa i posem a sobre segellant be les 2 parts amb els dits.
Punxem la massa per dalt amb una forquilla i pintem amb ou batut.
Coloquem al forn preescalfat a 200º i fornegem 40 minuts.
Traiem i deixem reposar uns minuts abans de menjar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada