22.1.15

ESTOFAT DE SEITAN A LA CATALANA




INGREDIENTS (per 4 persones)

100 g de xampinyons petits
6 cebetes petites
6 prunes seques sense os
300 g de seitan
7 ametlles torrades
125 ml d’aigua
1 c.s de julivert
2 alls
1 branca de farigola
1 fulla de llorer
1 branca d’orenga
1 branca de canyella
½ copa de vi negre
sal, oli i pebre

PREPARACIÓ:

1. Pelem les cebetes i les deixem senceres. Rentem els xampinyons i també els deixem sencers.
2. En una cassola hi posem l’oli amb les cebetes, l’all sencer i sense pelar i les herbes aromàtiques i deixem que es dori lleugerament a foc mig.
3. Mentrestant, tallem el seitan en fines llonces.
4. A continuació, hi afegim el seitan i els xampinyons i ho saltejem uns 2 minuts.
5. Hi afegim el vi, les prunes, sal i pebre, ho tapem i deixem que es cogui a foc lent uns 30 minuts.
6. Finalment, piquem en un morter 1 all, el julivert i les ametlles i ho afegim al darrer minut de cocció.
7. Si queda massa líquid, es pot afegir una mica de maicena diluïda amb una mica d’aigua freda. Remoure fins que el caldo quedi espès.

PROPIETATS:

És un plat molt nutritiu. L’all, la farigola i la ceba ens ajuden a combatre els refredats.
El seitan es gluten de blat, una barreja de proteïnes del gra de blat. Aquestes proteïnes no són completes, són deficients en lisina.
És de molt fàcil digestió ja que no contenen matèria grassa. A diferència dels aliments rics en proteïnes (carn, ous, formatges…) no conté ni greix saturat ni colesterol, amb lo que és molt bo per a persones amb risc de malalties cardiovasculars.
La seva absència quasi total d’hidrats de carboni el fa molt apte per a diabètics, però no és apte per a celíacs.
El seitan té un 24% de proteïnes i és un bon substitutiu de la proteïna animal com la carn. Malgrat no tenir els mateixos nutrients que aquesta, és més saludable pel nostre organisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada