18.2.15

AMANIDA NIZARDA O PROVENÇAL AMB VERDURES CRUIXENTS




Ingredients i elaboració per a 8 persones

200 gr. d'arròs vermell de la Camarga.
Amanida de brots tendres 
4 escalunyes
Olives negres de la Camarga
2 patates baby bullides per persona.
4 ous bullits.
200 gr de mongeta verda perona.
4 tomàquets pera.

Ingredients per la vinagreta provençal  
herbes provençals, 1 gra d'all, 1 cullerada de café de mostassa de Dijon , vinagre balsàmic o de Xerez , sal.  

Tallem l'all a fines làmines i triturem en un morter amb la sal.
Afegim la mostassa, continuem barrejant, afegim el vinagre i una mica de pebre mòlt i barregem be fins que quedi totalment dissolta.
Finalment agreguem l'oli d'oliva i les herbes i barregem be tot fins que quedi emulsionat.
Afegim les escalunyes tallades ben petites. 

Couem la pastanaga i la remolatxa fins que estiguin cuites, en aigua bullint amb sal.
Triturem els quicos.
Pasem els bastonets de pastanaga i remolatxa per farina i ou batut amb la barreja de quicos triturats.
Fregim en abundant oli de girasol.

Bullim l'arròs en aigua amb sal 50 minuts a foc lent (1 part d'arròs per 3 d'aigua).
Guardem a la nevera barrejant amb una mica de vinagreta per a que es refredi.
Tallem les puntes a les mongetes, les tallem a tires i les bullim 5 minuts en aigua amb sal, traiem i refredem amb aigua amb gel.
Escaldem els tomàquets 20 segons, refredem amb aigua freda, pelem i tallem per la meitat, traient les llavors i reservem a la nevera.
Un cop estigui tot fred, montem el plat possant una base de brots tendres, l'arròs, la resta d'ingredients i la vinagreta provençal. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada