13.2.15

CREMA DE CARBASSA I LLENTIES VERMELLES AMB GINGEBRE




INGREDIENTS (per 4 persones)
1 litre d’aigua bona o caldo natural
1 vas (250 ml) de llenties vermelles
5 cm d’alga wakame
1 c.p de llavors de fonoll mòltes
2 cebes, a mitja lluna
4 pastanagues, a rodanxes
2 vasos de carbassa, a daus
2 c.s de llet d’ametlles
1 c.p de gingebre fresc ratllat
1 c.p de vinagre d’umeboshi
Oli d’oliva verge extra i sal marina fina

PREPARACIÓ: 

1. Posem les llenties en un colador i les rentem amb aigua freda de l’aixeta. Les aboquem en una olla, hi  afegim l’aigua, ho portem a ebullició i ho escumem.
 2. Afegim l’alga kombu i les llavors mòltes. Ho tapem i ho bullim a foc lent, durant 30 minuts.
3. Hi incorporem les verdures amb dos pessics de sal i hi afegim aigua fins que sobrepassi les verdures un parell de dits. Ho portem a ebullició, i deixem que bulli suaument 10 minuts o fins que les verdures estiguin toves.
4. Ho retirem del foc i ho batem mentre hi incorporem la ratlladura de gingebre i la llet d’ametlles.
5. Rectifiquem de líquid, segons la consistència que vulguem, afegint-hi aigua, brou o llet de civada. Si ho trobem insípid, ho condimentem amb vinagre d’ume.
6. Podem presentar el plat amb una fulla de julivert i un rajolí d’oli.

PROPIETATS:

Aquesta crema és deliciosa i molt nutritiva. La carbassa aporta una gran riquesa de carotenoides, en especial betacarotè, nutrient imprescindible per a la salut de les mucoses de l’organisme. D’altra banda, la llentia vermella, de color ataronjat, com que no té pell, es digereix molt bé, cosa que la converteix en el llegum estrella per a les persones que no toleren aquest grup d’aliments. A més, el gingebre fa encara més digestiva aquesta crema tan nutritiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada