19.2.15

CRESTES DOLCES




Ingredients i elaboració

2 ous.
4 cullerades soperes de sucre.
60 ml d'oli d'oliva suau.
350 gr aprox. de farina de reposteria.
1 sobre de llevat químic
El suc i la ratlladura d'una taronja.

Posem a escalfar l'oli amb un tros de pell de taronja i confitem a foc lent 15 minuts.
Retirem la pell i reservem.
Batem els ous.
Afegim el suc, la ratlladura fina de la taronja, el sucre i l'oli.
Barregem la farina amb el llevat i incorporem.
Seguim batent fins que quedi la barreja ben integrada.

Ha de quedar una masa que puguem treballar amb les mans.
Fem forma de crestes i les farcim del que vulguem (en aquest cas, de crema pastissera a la taronja).
Les tanquem be.
Posem a escalfar oli de girasol a foc mig per fregir-les.
Les fregim per tots dos costats fins que quedin daurades.
Posem en paper absorbent i esmicolem amb sucre en calent perquè s'agafin millor.
Deixem refredar i reservem.


CREMA PASTISSERA

2 rovells d'ou.
1/4 litre de llet semidescremada.
20 gr . de maizena.
60 gr de sucre
1 pell de taronja, 1 pell de llimona, 1 rama de canyella.

Posem la llet junt les pells de taronja i llimona a bullir reservant una mica de llet.
Batemels 2 rovells d'ou amb la llet que hem reservat, el sucre i la maizena.
Quan comenci a bullir la llet, traiem les pells i la canyella i sense deixar de remoure, afegim la barreja de rovell i maizena fins que espesi.
Tapem amb film i reservem en la nevera que es refredi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada