11.2.15

HAMBURGUESES VEGETALS AMB CHUTNEY DE TOMÀQUET, MANGO I CEBA





Ingredients i elaboració

100 gr de llenties pardines.
150 gr de mongetes pintes cuites.
100 gr de quinoa.
1 ou.
1 pastanaga.
1 branca d'api blanc.
Uns quants bolets.
1 tros de porro.
1 tros de ceba tendra.
2 cullerades de farina de cigrons.
1 mica de curry.

Bullim juntes en aigua amb sal les llenties amb la quinoa uns 35 minuts aproximadament fins que estiguin cuites.
Escorrem.
Pelem la pastanaga, la branca d'api i trossegem juntament amb el porro, la ceba tendra i els bolets el més petit que podem.
Ho cuinem lleugerament que ens quedi al dente.
Afegim la quinoa, les mongetes pintes i les llenties bullides, l'ou, una mica d'aigua del seu remull, la farina de cigrons, el curry, la sal i el pebre.
Fem una massa i deixem refredar.
Quan estigui fred formem les hamburgueses.
Les fem lleugerament a la paella pels 2 costats.
Servim juntament amb el chutney.
  
Ingredients i elaboració del chutney de tomàquet i mango

1 ceba.
1 mango pelat i tallat a trossos petits
½ kilo de tomàquets madurs.
Mig got de vinagre de poma.
1 poma golden.
2 cullerades de sucre moré de canya.
Sal, pebre, safrà en hebres, 1 culleradeta de canyella en pols, 1 culleradeta de cardamomo .
4 claus d'olor , 1 pebre de cayena.

Escalfem els tomàquets 30 segons, traiem la pell i les pepites.
Els tallem a cubs petits.
Piquem la ceba ben petita i couem juntament amb el tomàquet, el mango i la poma i la resta d'ingredients i espècies.
Es deixa coure a foc lent i anem removent per evitar que el sucre s'enganxi.
És important que es faci a foc lent. 
Es deixa coure fins que les verdures estiguin cuites i es formi una salsa densa però no seca.
Ideal per acompanyar carns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada