9.2.15

HUMMUS DE CARBASSA




INGREDIENTS (per 4 persones)
400 g de carbassa
150 g de cigrons bullits (poden ser
300g si no es fan servir mongetes)
150 g de mongetes blanques cuites (el
mateix si no es fan servir cigrons)
2 dents d’all
3 c.s de tahina
4 c.s de suc de llimona
100 ml d’aigua molt freda
Sal
1/2 magrana (opcional)
Oli d’oliva verge extra
Pebre vermell picant (opcional)

PREPARACIÓ:
1. Pre-escalfem el forn a 200ºC. Tallem la carbassa en daus gruixuts i la posem sobre una safata de forn coberta amb paper de forn. La salpebrem i la coem uns 45 minuts o fins que la carabassa estigui molt tendra. Deixem que es refredi.
2. Ajuntem la carbassa amb els cigrons i/o les mongetes blanques i ho triturem tot.
3. Amb la batedora en marxa, hi afegim la tahina, el suc de la llimona, els alls pelats i una culleradeta de sal.
4. Finalment, hi afegim l’aigua freda sense deixar de batre fins a aconseguir una textura cremosa (pot ser que no necessitem tota l’aigua).
5. Posem l’hummus en un bol, el tapem amb paper film i el deixem reposar un mínim de mitja hora.
6. Per servir-lo, extenem l’hummus en un plat, hi posem uns grans de magrana si es vol al centre i acabem amb un rajolí d’oli d’oliva i pebre vermell picant si es vol.

PROPIETATS:
La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques calories i hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc.
La carbassa és bona per a l’aparell digestiu: protegeix l’estómac de l’acidesa i la gastritis i millora la visió, els cabells, les ungles, la pell, les mucoses, els ossos i les dents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada