13.2.15

LAMINAT DE POMA AL FORN AMB CRUIXENT DE CIVADA




INGREDIENTS

1 kg de pomes pelades i laminades
1 vas (250 ml) de suc de poma natural, sense sucre afegit ni fructosa
½ vas de panses sense llavors
½ vas d’ametlles o avellanes torrades
Una mica de sal marina

Per al cruixent de civada (granola)
2 vasos de flocs de civada
¼ de vas de farina de kamut o d’espelta semiintegral
½ vas de llavors de gira-sol torrades
1 culleradeta de canyella en pols
Un polsim de sal marina
3-4 cullerades de concentrat de poma o melassa
3-4 cullerades d’oli verge de coco

PREPARACIÓ:

1. Preescalfem el forn a 170 o 180 ºC i escalfem l’oli de coco fins que es torni líquid.
2. Barregem tots els ingredients sòlids per al cruixent de civada en un bol. Hi afegim els líquids i ho remenem fins que obtinguem una consistència grumollosa.
3. Col·loquem les pomes en una safata per al forn. Hi afegim el suc de poma i escampem uns granets de sal, les panses i els fruits secs per sobre les pomes.
4. Ho cobrim tot amb una capa de granola i ho fornegem tapat o cobert amb paper vegetal, durant 10 minuts o fins que les pomes estiguin cuites.
5. Ho destapem i ho posem al forn 10 minuts més o fins que la granola comenci a torrar-se.

PROPIETATS:

Ideal per a un esmorzar o berenar per a totes les edats. Una recepta dolça sense sucre refinat. Com a endolcidor s’ha utilitzat la melassa, que aporta vitamines, minerals, i la dolçor pròpia de les pomes, si s’ha fet servir concentrat de poma. L’oli de coco verge conté àcid làuric, un àcid gras saturat que s’ha vist que té moltes propietats antiinflamatòries. Unes postres que no fan ballar els nivells de sucre en sang, tot al contrari, el mantenen i, per tant, són ideals per a les persones que tenen ansietat de menjar dolç. Aquesta recepta afavoreix uns nivells de glucèmia constants. Alhora, el fet que porti ametlles i avellanes, ens assegura una bona ració d’àcids grassos essencials, minerals com el calci, el magnesi, el ferro i vitamines del grup B i vitamina E

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada