25.2.15

MENESTRA DE VERDURES




Ingredients i elaboració

4 carxofes.
Espàrrecs verds (1 manat)
100 gr de mongetes tendres.
2 grapats de pèssols.
1 nap.
100 gr de faves tendres.
1 bossa d'espinacs frescs.
2 patates morades.
1 manat de pastanagues baby.
1 manat d'alls tendres.
2 tomàquets canaris ben vermells i madurs.
1 safata de xampinyons.
Pebre vermell de bona qualitat.
Un rajolí de vi blanc.
2 cullerades petites de carn de nyora.
Sal, pebre, oli d'oliva.

Pelem i tallem les carxofes a quarts. Enfarinem i fregim. Reservem.
Tallem les puntes dels espàrrecs i les bullim senceres 7 minuts. Refredem en aigua freda amb gel.
La resta dels espàrrecs els tallem a rodanxes molt petites. Reservem.
En la mateixa aigua posem les mongetes tallades a fines rodanxes fins que estigui cuita. Refredem.
Fem el mateix procediment amb els pèssols i les faves.
En altra aigua bullim les patates i el nap tallats a quadrets.
Afegim les pastanagues baby.
Saltem els espinacs en una paella amb una mica d'oli. Reservem.

Sofregim els alls tendres, tallats finament, que no agafin color.
Afegim els espàrrecs tallats.
Afegim els xampinyons netejats, pelats i tallats a quarts.
Ratllem el tomàquet i afegim al sofregit.
Afegim una culleradeta petita de pebre vermell i el vi blanc.
Deixem que evapori l'alcohol i afegim la carn de nyora.
Posem una cullerada sopera de farina. Sofregim.
Afegim el brou de verdures (de les verdures que hem bullit) a poc a poc, sense deixar de remoure fins aconseguir una salsa densa però no massa.

Afegim per aquest ordre les verdures més resistents fins acabar per les més delicades: faves, pastanagues, espinacs, pèssols, les puntes d'espàrrecs, patates, espàrrecs.
Tapem i deixem lentament que bulli un par de minuts.
Deixem reposar i servim calent. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada