13.2.15

PASTÍS DE MILL I COLIFLOR AMB CREMA DE CARBASSA





INGREDIENTS (per 4 persones)

1 vas de mill rentat i escorregut
3 vasos d’aigua mineral o caldo
3 cebes tallades a quadradets
½ coliflor, tallada petita
¼ de culleradeta de cúrcuma i pebre negre acabat de moldre
1 c.p de garam masala
Oli d’oliva verge extra
Sal marina fina

Per la presentació: Crema de carbassa o salsa de tomàquet. Avellanes torrades, pelades i trossejades. Sèsam torrat. Julivert o cibulet picat

PREPARACIÓ: 

1. En una cassola de fons gruixut, saltem les cebes, durant 10 minuts, amb una mica d’oli d’oliva i un polsim de sal.
2. En una paella sense oli, torrem el mill rentat fins que s’assequi. Vigileu que no canviï de color. L’afegim a la ceba junt amb la cúrcuma, el pebre, la coliflor, l’aigua i mitja cullerada de sal. Ho tapem i ho fem bullir. Ho coem a foc mitjà- suau durant 25-30 minuts o fins que s’hagi absorbit el líquid.
3. Ho remenem i aixafem la massa amb un premsapatates o amb una espàtula fins a obtenir una massa homogènia. Ho aboquem en un motlle, ho aplanem i ho gratinem uns quants minuts fins que es comenci a daurar.
4. Cobrim el fons d’un plat amb tres cullerades de crema de carbassa o salsa de tomàquet. Damunt, hi col·loquem una porció de pastís de mill i ho decorem amb avellanes, sèsam negre i cibulet picat.

PROPIETATS:

El mill és un cereal sense gluten que reforça el sistema digestiu, dóna molta energia i escalfa el cos. Quan es torra abans de coure’l, té un efecte més alcalinitzant. Altament digestiu, és ric en lecitina i no conté gluten, la qual cosa el fa ideal per a les persones celíaques o amb intolerància al gluten. La proposta culinària del mill combinat amb la carbassa i la coliflor és molt nutritiva, calmant i saciant, ja que és un plat òptim per a les persones que sovint tendeixen a presentar ansietat pel dolç –la dolçor natural de les verdures proporciona la informació que necessita l’organisme per calmar aquest desig. A més, el mill és ric en hidrats de carboni complexos que afavoreixen nivells de sucre en sang estables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada