18.2.15

PATATES A LA IMPORTÀNCIA PALENTINES AMB CLOÏSSES I BACALLÀ




Ingredients i elaboració per a 6 persones

6 patates mitjanes.
Farina.
3 ous batuts.
Sal, oli d'oliva, pebre.
12 gambes.
½ kilo de bacallà esqueixat al seu punt de sal.
12 cloïsses grans.
Aigua amb gas.
Vi blanc.
Pebrot vermell.

Pelem les gambes i amb els caps fem un fumet sofregint-les i triturant-les amb una mica d'oli.
Afegim una mica de pebre vermell i vi blanc.
Quan redueixi el vi, afegim un litre d'aigua i deixem bullir 15 minuts.
Triturem i colem pel xino. Reservem. 

Netegem les cloïsses amb aigua amb gas i abundant sal. 

Pelem i netegem les patates.
Les tallem a rodanxes gruixudes.
Passem per farina i ou i les fregim amb abundant oli d'oliva molt calent.
Posem en una cassola escorregudes i cobrim amb el fumet.
Afegim una picada d'all i julivert i el bacallà i deixem coure fins que la patata estigui cuita.
Couem al vapor les cloïsses i quan estiguin obertes, les afegim a l'últim moment al guisat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada