4.3.15

CARXOFES FARCIDES DE VERDURETES AMB BETXAMEL DE BOLETS



Ingredients per a 12 carxofes

12 carxofes mitjanes.
½ litre de llet
1 nou de mantega
1 cullerada de farina
Sal, pebre, nou moscada, olli d'oliva.
150 gr de bolets de temporada.
15 gr de boletus edulis deshidratats.
1 ceba, 1 carbassó, 1 albergínia.

Elaboració

Pelem i netegem les carxofes i les anem posant en una cassola amb abundant aigua bullint, han de coure uns 12 minuts.
Traiem i posem a escorrer. 

Per fer la salsa posem a escalfar la llet amb els boletus deshidratats durant 30 minuts. No ha de bullir. 
Sofregim la mantega i la farina i ofeguem be perquè es cuinin bé.
Afegim la llet calent amb boletus, a poc a poc i anem removent be fins que espessi una mica.

Condiementem de sal, pebre i nou moscada.
Sofregim la ceba picada.
Quan estigui feta, afegim el carbassó, l'albergínia i els bolets tallats petits.
Deixem coure tot be.
Afegim una mica de betxamel de bolets. 

Posem les carxofes en una safata de forn, posem el farcit intentant que caigui dins les carxofes i esmicolem una mica de formatge parmesà per sobre. Ficar al forn preescalfat a 180º uns 10 minuts amb el gratinador.
Servim calent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada