11.3.15

CROQUETES DE PERNIL IBÉRIC AMB CALAMARS AMB TINTA




Ingredients i elaboració

125 gr de pernil ibéric picat.
100gr d'anelles de calamar.
2 sobres de tinta de calamar.
2 nous de mantega.
3 cullerades de farina.
1/2 litre de llet.
1 ceba de Figueres picada.
Sal , oli per fregir, pa ratllat, 2 ous

Sofregim la ceba a foc mig fins que comenci a agafar color.
Afegim el pernil i deixem a foc lent, que vagi traient tota la grasa.
Afegim els calamars molt picadets i deixem que evapori l'aigua.
Incorporem la mantega i quan es desfaci, afegim la farina.
Ofeguem una estona perquè la farina es torri.
Afegim la tinta de calamar.
Afegim la llet calenta a poc a poc sense parar de remoure.
La masa s'ha de desenganxar de les parets de la casserola o paella.
Posem en una font amb papel film en contacte amb la salsa i deixem refredar a la nevera.
Per treballar la massa seria ideal que reposès 1 dia.
Treballem la masa de manera que ens quedi el·làstica i compacta.
Formem les corquetes i les posem en farina, ou batut i pa ratllat.
Les fregim en abundant oli d'oliva suau o de girasol.
Es poden congelar un cop empanades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada