4.3.15

CUA DE BOU AMB PURE DE PATATES I VERDURES DE TEMPORADA



Ingredients i elaboració per a 5/6 persones

1 cua de bou tallada.
1 porro tallat a fines rodanxes.
1 ceba tallada molt petita.
4 pastanagues.
1 cap d'all sencera partida per la meitat.
1 ampolla de vi negre.
Sal, oli d'oliva.
Pebre vermell.
Farina.

Salem la cua, enfarinem i sofregim. Rservem.
En la mateixa cassola fem servir el mateix oli i sofregim la ceba amb el cap d'alls.
Quan estovi, posem el porro i més tard la pastanaga pelada i tallada a rodanxes.
Incorporem la cua, el pebre vermell i el vi negre.
Deixem coure a foc lent 3 hores.
Si fos necessari perquè se'ns queda sec, afegim brou de carn a mesura que ho vagi necessitant.
Si volem fer-ho en olla exprés, deixem 45 minuts des del moment que ho indiqui l'olla.
Per saber que està fet, la carn s'ha de separar de l'os. 

Ingredients i elaboració del puré

4 patates mitjanes.
1 manat d'espàrrecs verds.
1 manat d'alls tendres.
100 gr de xampinyons.
1 nou de mantega.
1 mica de crema de llet.
Sal, pebre, nou moscada.

Pel puré de patates, netegem les patates amb pell.
Les bullim a partir d'aigua freda fins que estiguin cuites.
Escorrem i pelem.
Tallem els xampinyons, els alls tendres i els espàrrecs verds i sofregim be.
Trinxem be la patata amb la mantega i la crema de llet fins que quedi un pure molt fi.
Barregem amb el sofregit de verdures.
Rectifiquem de sal, pebre i nou moscada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada