26.3.15

FIDEUÀ DE RAP I GAMBES AMB ALL-I-OLI CREMAT




Ingredients per a 6 persones

250 gr. de fideo gran amb forat.
200 gr. de musclos.
12 gambes.
1 kilo de rap.
1 litre de brou vermell de peix.
Unes hebres de safrà, pebre vermell dolç, vi blanc.
2 tomàquets pera triturats.
Sal, oli d'oliva , 3 grans d'all

Elaboració

Traiem els caps de les gambes i les sofregim amb una mica d'oli, triturant-les amb la mà d'un morter.
Posem una pica de pebre vermell i vi blanc i quan redueixi afegim 1 1/2 d'aigua.
Deixem bullir 15 minuts, triturem amb la batedora i colem.
Cuinem al vapor els musclos, els obrim amb una mica d'aigua i reservem.
Sofregim en la paella les gambes volta i volta, retirem, pelem i reservem.
Afegim el tomàquet triturat, deixem fregir i afegim el safrà.
Afegim els calamars i sofregim lentament.
Posem la pasta i removem juntament amb el tomàquet. Afegim el brou de marisc calent i els trossos de rap.
Quan porti 5 minuts couent afegim els musclos sense closques; posem les gambes i deixem 2 minuts més.
Afegir l'all-i-oli lleuger i gratinem 10 minuts al forn a màxima potència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada