31.3.15

FIDEUÁ NEGRA I XIPIRONS AMB ALL I OLI NEGAT



Ingredients i elaboració

1 sípia gran
1/2 Kilo de xipirons
2 bosses de tinta de calamar.
l rajolí de vi blanc.
2 grans d'all.
1 ceba mitjana.
3 tomàquets pera.
Una mica de concentrat de tomàquet.
Brou de peix.
400 gr . de fideus del nº2 .
Julivert, oli d'oliva, sal, all i oli lleuger.

Laminem molt finament els alls i sofregim en bastant oli de girasol o oliva suau.
Quan estiguin els alls daurats, arrossejem els fideus.
Reservem.
Afegim la ceba picada molt fina i sofregim 5 minuts fins que quedi transparent.
Afegim la sípia, prèviament tallada a daus mitjans i sofregim.
Afegim la meitat del vi blanc i deixem reduir fins que quedi sec.
Afegim el tomàquet de pera ratllat i el concentrat de tomàquet i deixem sofregir.
Afegim la tinta de calamar juntament amb els fideus i sofregim.
Posem el doble de brou que de fideus i deixem coure a foc mig fins que hagi absorbit el líquid.
Deixem reposar fora del foc amb uns draps nets de cuina.
Servim amb una mica d'all i oli.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada