4.3.15

GRATIN DE PATATA DAUPHINOISE AMB MELMELADA DE CEBA




Ingredients i elaboració per a 8 persones

6 patates mitjanes.
Mig litre de crema de llet.
Sal, pebre.

Pelem i netegem les patates, les tallem a fines rodanxes.
En una safata posem una base de patates, a sobre crema de llet, salpebrem i anem fent capes.
Posem al forn preescalfat a 190º durant uns 50 minuts.
Traiem i deixem reposar 10 minuts.
Tallem i servim amb un fons de melmelada de cebes caramelitzades. 

Melmelada de ceba: Ingredients i elaboració
4 cebes de Figueres
50 gr. de sucre moré de canya
Vinagre de vi negre
Sal, pebre, oli d'oliva, 1 nou de mantega.

Tallem la ceba de manera que es desfaci tota la seva estructura i deixem confitar a foc lent amb mantega, oli i sal, fins que quedi ben transparent.
Afegim el sucre i deixem que caramelitzi.
Desglassem amb vinagre de vi negre fins que evapori bé. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada