9.3.15

LASSANYA DE VERDURES DE TEMPORADA AMB SALSA DE BRANDADA DE BACALLÀ




Ingredients i elaboració per 8 persones

1 alberginia gran, 2 cebes de Figueres ,1 carbassó gran, 1 tros de carbassa.
1 pebrot vermell, 1 pebrot verd, 1tros de bacallà.
1/2 kg. de tomàquet madur ben vermell
Salsa de tomàquet.
20 plaques de lassanya, sal, pebre negre, oli d'oliva, formatge parmesà.

Escaldem els tomàquets en aigua bullint durant 30 segons.
Refredem en aigua freda, retirem la pell i buidem d'aigua i llavors.
Tallem a daus petits i reservem.
Netegem tota la verdura i trossegem.
Sofregim primer la ceba i després afegim els pebrots.
Quan passin uns minuts afegim l'albergínia, el tomàquet i finalment el carbassó.
Deixem reposar.
Afegim una mca de salsa de brandada de bacallà per lligar el farcit.
Bullin les plaques de lassanya tal i com ens indica el fabricant.
En una font per forn posem la base de la salsa i a sobre les plaques de lassanya.
A sobre una capa de verdures, una altra capa de plaques de lassanya i la resta de verdures.
Acabem amb la placa de lassanya que ens queda.
Cobrim de salsa de brandada amb una mica de salsa de tomàquet.
Posem formatge parmesà ratllat i gratinem al forn fins que quedi ben gratinat.

SALSA DE BRANDADA DE BACALLÀ
300 gr. de bacallà esqueixat al seu punt de sal,1 gra d'all, 150 ml. d'oli d'oliva, 1 fulla de llorer.
sal, pebre, 150 ml. de crema de llet i llet.

Posem el bacallà en aigua freda amb la fulla de llorer.
Posem al foc i quan comenci a bullir retirem del foc i deixem tapat fins que es refredi.
Escorrem.
Escalfem l'oli i en altra casserola apartem 1/3 d'aquest oli i posem l'all tallat a làmines.
Abans de que agafi color l'all, fiquem tot el bacallà, removem continuament amb una cullera de fusta i, quan hagi absorbit tot l'oli triturem amb la batedora fora del foc.
Tornem a posar al foc i sense parar de remoure anem posant la resta d'oli i la crema de llet (ambdós calents) i anem lligant com si fos una maionesa.
Cap al final afegim llet per obtenir textura de salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada