4.3.15

TARTA DE SANTIAGO AMB NATILLES DE CAFÉ



Ingredients i elaboració

250 gr. d'ametlla mòlta crua.
250 gr. de sucre.
5 ous grans.
La ratlladura d'una llimona.
Mijta cullerada de café de canyella mòlta.
Sucre glass.

En un bol posem el sucre, l'ametlla mòlta, la canyella i la ratlladura de llimona i barregem be.
Afegim els ous d'1 en 1 fins que quedi ben barrejat.
Engreixem i enfarinem un motlle desmuntable i posem tota la barreja.
Posem al forn preescalfat a 170º uns 50 minuts.
La superfície ha de quedar torrada.
Deixem que es refredi i quan estigui freda, posem la plantilla de la creu de Santiago centrada en el pastís i esmicolem sucre glass.
Retirem amb cura la plantilla que no caigui més sucre per sobre i servim acompanyat d'una copeta de vi dolç i una mica de crema de café. 

Ingredients i elaboració per les natilles de café

1/2 litre de llet
120 gr de sucre.
4 rovells d'ou.
15 gr de maizena .
1 pell de taronja, 1 de llimona, 1 branca de canyella.
1 sobre de café soluble.
Sucre per esmicolar les cremes.

Posem la llet a escalfar, reservant una mica per diluir amb la maizena, amb les pells de taronja, llimona i canyella -a foc lent perquè infusioni be-.
En un bol posem una mica de llet reservada, la maizena, els 4 rovells d'ou, el café soluble i el sucre.
Removem be per no fer grums.
Quan la llet arrenqui a bullir, retirem les pells dels cítric i la canyella i sense parar de remoure afegim la barreja.
Removem be fins que comenci a bullir un altre cop i retirem del foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada