20.4.15

CREMA PASTISSERA


Llet 1L/2L
Sucre gra 240g/480g
Maicena 100g/200g
Rovells 80g(5 rovells)/160g(10 rovells)
Pells de llimona: 1 llimona/2 llimones
Branques de canyella 1/2 o 1
Aquestes mides són per 1L o 2L de crema pastissera

Elaboració :

-Posem a bullir llet(deixar 10% reservat per barreja amb maicena),sucre gra,pells de llimona i branques de canyella.
-Bullir i deixar infusionar tapat, mentre fem la barreja de la maicena
-Barrejar la maicena amb la llet reservada i els rovells(ex: Per formula 1L/100g de llet, segons textura)
-Passem la barreja per el xino petit per si ha caigut alguna closca d’ou
-Passem per un xino la llet amb la canyella i les pell de llimona i tornem a fer bullir la llet ben fort
- Aboquem la barreja de la maicena/rovells i barregem ràpida i energicament fins que veiem que comença a cuallar
-Una vegada comença a cuallar anem remenant suaument perque no agafi “nervi”
-Aboquem la crema sobre llaunes,que haurem netejat i secat previament
-Estirem la crema sobre les llaunes,com menys gruixudes millor,més ràpid es refredaran.
-Tapem amb film,sense que quedin forats amb aire
-Refredem el més ràpidament que poguem
-Quan la crema estigui freda,vuidem dintre d’un perol i la treballem amb batidor de varilles gruixudes perque quedi homogenea
-Guardem en tapers,tapats amb film tocant la crema,tapa i data d’elaboració.

Observacions:
-Perquè quedi més cremosa podem sustituir 100g de llet per 100g de nata per litre de llet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada