15.4.15

CUSCÚS DE L'HORTA AMB HARISSA




Ingredients i elaboració

200 gr de cigrons cuits
1 ceba blanca gran ben picada.
2 albergínies grans tallades a daus de 2 cm.
3 pastanagues mitjanes tallades a rodanxes amb pell.
3 naps pelats i tallats a daus d'1 cm.
150 gr de carbassa tallada a daus d'1 cm.
100 gr de mongetes tendres boby sense puntes i tallades a trossos de 5 cm.
2 carbassons estrets sense pelar, tallats a tires gruixudes.
2 tomàquets pera pelats i tallats a cubs.
1 cullerada de julivert i una altra de coriandre frescs picats.
1 branca de canyella, pebre en gra mòlt i 1/2 litre de brou vegetal.
Un grapat d'avellanes i ametlles laminades torrades.
Un grapat de panses.

Elaboració del plat

sofregim la ceba i el pebrot amb oli i amb una branca de canyella.
Afegim la pastanaga, l'albergínia i el nap i couem tapat a foc mig 10 minuts.
Afegim la carbassa i una mica de pebre negre en gra.
Sofregim 5 minuts més i afegim el brou bullint juntament amb les mongetes tendres, el carbassó i el tomàquet.
Couem 15 minuts més i afegim els fruits secs i les panses rehidratades.
Afegim el cuscús cuit i acabem la cocció amb el grill 10 minuts a 200º.

Cuscús 

1 tassa de cuscús, 
1 tassa de brou vegetal bullint amb sal

Barregem el cuscús amb el brou, tapem i deixem reposar 10 minuts.
Afegim un rajolí d'oli d'oliva i removem amb ajuda d'una forquilla.

Harissa

120 grams de pebrot vermell escalivat
 2-4 chiles o caiena 
1 gra d'all petit
1/2 culleradeta de comí, una mica de coriandre, el suc de ½ llimona,  sal, oli d'oliva verge extra.

Posar en el got de la batedora el pebrot escalivat, els chiles sense pepites, l'all sense el germen, el comí, el suc de llimona, sal i una mica de pebre negre.
Triturem bé i servim afegint oli per emulsionar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada