16.4.15

FESSOLADA GREGA DE FAVES FRESQUES DE TEMPORADA A LA PUTANESCA



Ingredients i elaboració per 4 persones

1 kilo de faves fresques
2 pastanagues pelades tallades a daus petits.
1 branca d'api tallada petita.
1 ceba tallada petita
200 gr de formatge feta de bona qualitat.

Salsa putanesca

10 tomàquets canaris
5 grans d'all tallats finament.
2 cayenes sense pepites.
8 anxoves tallades.
50 gr d'olives negres sense os

Per la salsa putanesca sofregim l'all en una mica d'oli.
Abans que ens agafi color afegim els tomàquets triturats i colats.
Afegim les caienes sense pinyols juntament amb les olives.
Afegim de la cocció de la fessolada i deixem que redugui una mica.
Deixem reposar 10 minuts abans de servir.

Sofregim la ceba fins que agafi color i quedi ben ofegada.
Afegim la pastanaga i l'api i deixem 5 minuts a foc suau.
Afegim les faves desgranades.
Pugem la intensitat del foc i afegim el vi blanc.
Quan hagi reduit cobrim d'aigua i deixem coure uns 25 minuts, que quedin cuites.
Escorrem i una part del brou el barregem amb la salsa putanesca.
Tornem a barrejar amb les faves.
Deixem reposar 15 minuts abans de servir.
Servim amb uns daus de formatge feta. 














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada