24.4.15

PASTIS DE CARN AMB SALSA DE VI D'OPORTO I PATATA DUQUESA




Ingredients i elaboració

½ kilo de carn mixta de vedella i porc.
8 filets fins de pit de pollastre.
Formatge a rodanxes tipus havarti.
200 gr de tires de bacó fumat.
4 ous, ra ratllat
Canyella mòlta, 2 grans d'all, julivert.
Oli d'oliva, sal, nou moscada i pebre.
1 got de vi d'Oporto.
1 got de brou de carn.
200 gr de nata fresca.
1/2 kilo de patata mona lisa.
2 rovells d'ou, 50 gr de mantega.

Barregem en un bol la carn picada, 2 ous batuts, la sal, el pebre, canyella, els alls ben picats, el julivert i el pa ratllat.
Removem bé.
Couem 2 ous, refredem, pelem i reservem.
En un motlle de plumcake, untem mantega per totes bandes.
El forrem bé amb el bacó i aplastem bé perquè quedi ben llis i no quedin forats.
Ha de sobresortir bastant el bacó perquè després puguem tancar el pastís.
Posem 1/3 part de la carn.
Posem llesques de formatge, els filets de porc salpebrats i a sobre 1 ou tallat a rodanxes.
Cobrim amb una altra part de carn i repetim el procés.  
Acabem de cobrir amb la carn.
Tapem amb les tires de bacó que sobresurten del motlle.
Posem al forn preescalfat a 180º 30 minuts.
Acabem amb el grill a màxima potència perquè el bacó es cremi.

Per la salsa d'oporto posem el vi juntament amb el got de brou de carn i la nata frssca a escalfar.
Deixem reduir a foc lent fins que espesi.
Rectifiquem de sal i pebre. 

Pel puré de patates pelem les patates, les tallem i les bullim en aigua amb sal.
Les escorrem i en un bol les trinxem amb una forquilla o pasapurés amb la mantega, la sal, la nou moscada i el pebre.
Posem en una màniga pastissera amb una boca riçada i fem boletes en una safata de forn amb paper.
Pintem amb rovell d'ou i posem al forn a 180º fins que estigui daurat.
Tallem el pastís en racions i servim juntament amb la salsa d'Oporto i el puré de patates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada