24.4.15

PÈSOLS FRESCOS DE TEMPORADA A LA PROVENÇAL GRATINATS AMB ALL I OLI DE SOBRASADA I MEL




Ingredients i elaboració per 6 persones

1 kilo de pèsols frescos
1 paquet de tires de bacó tallat.
Brou de pollastre
3 xalotes.
2 grans d'all.
1 nou de mantega.
100 gr de pernil dolç.
Sal, pebre, oli d'oliva.
1 cullerada de farina.
50 gr de sobrassada de bona qualitat.
2 ous.
1 mica de mel.
1 gra d'all per l'all i oli.

Posem la ceba tallada ben fina 5 minuts al miroones amb oli d'oliva.
Afegim el bacó i l'all i ho deixem 5 minuts més.
Afegim els pèsols i deixem 10 minuts més.
Posem la mantega amb la farina al foc.
Deixem torrar una mica i afegim el brou.
Condimentem de sal, pebre.
Ho fem bullir suaument durant 10 minuts.
Paral·lelament fem un all i oli triturant l'ou amb la sobrassada i la mel i amb oli d'oliva. 
Posem els pèsols en una safata de forn i cobrim amb l'all i oli.
Gratinem al gust. 
Deixem reposar uns minuts abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada