15.5.15

AMANIDA D'ALVOCAT, QUINOA I FAVES




Ingredients

400 g de quinoa
400 g de faves grans
1 o 2 alvocats madurs
200 g de raves amb les seves fulles
100 g d’enciam fulla de roure
1 llimona
2 grans d’all
1 c.p de comí mòlt
2 bitxos (opcional)
Alfàbrega fresca
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre negre mòlt

Preparació:

1. Comencem amb l’amaniment. Pelem i aixafem els grans d’all amb la fulla d’una
ganivet. Els barregem en un bol amb 8 cullerades d’oli d’oliva, el comí, els
bitxos picats si es vol que piqui una mica, sal i pebre. Ho reservem.
2. Rentem i escorrem la quinoa amb un colador. La posem en un cassó amb mig
litre d’aigua a foc fort. Quan comenci a bullir, tapem i coem uns 15 minuts, fins
que la quinoa estigui tendra. Escorrem, passem per aigua freda i ho reservem.
3. Mentres es fa la quinoa, coem les faves amb aigua amb força sal durant uns 4
minuts. Les traiem i les passem per aigua freda. Si veiem que són molt grans
podem treure la pellofa.
4. Separem els raves de les fulles. Netegem bé els primers tallant-los els extrems.
Sel·leccionem les fulles aprofitables, les rentem i les assequem.
5. Pelem i tallem l’alvocat a trossos, el posem en un bol gran on servirem
l’amanida i el banyem amb el suc de llimona perquè no s’oxidi.
6. Hi sumem les faves, la quinoa, l’alfàbrega picada, els raves tallats a quarts, les
seves fulles i les fulles de l’eciam trossejades i sense la part del tronc. Hi afegim
també l’alfàbrega picada.
7. Retirem els alls de l’amaniment, banyem l’amanida amb ell i removem. Ho
corregim de sal, oli i espècies i servim inmediatament.

Propietats:

L’alvocat ajuda a baixar el colesterol. Conté Vitamina E i àcids grassos esencials.
Aporta magnesi i àcid fòlic.
Les faves tendres tenen molta aigua, ens aporten poques calories, un 20% d’hidrats
de carboni, un 8% de proteïnes i un contingut del 5,4 % de fibra. Són riques en
vitamines del grup B que són essencials per al bon funcionament del metabolisme,
l’assimilació de nutrients i el funcionament dels teixits més actius.
La quinoa no és botànicament un cereal encara que té unes característiques molt
similars al mill. No conté gluten. Les seves proteïnes contenen tots els aminoàcids
essencials. És molt digestiva. És molt pobre en lípids i té major contingut de minerals
que altres cereals, especialment ferro,calci, fòsfor i potasi. És rica en vitamines del
complex B, vitamina C, E, tiamina i rivoflavina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada